r2r, myślę, że tydzień im jakiejś wielkiej krzywdy nie zrobi a ciekawe co na to Jurajski - nadal im będą spadać obroty przez remont? :lol:
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
rafiki - dzięki za informacje.
Już właśnie się miałem pochwalić płynnością ruchu dziś rano, a tu takie info...
Rano, ok. 9.00 przez Cz-we przejechałem płynnie znów lekko hamując przy remontowanym wiadukcie.
Po południu ok. 16.00 do Cz-wy od od strony północnej robiła się "buła" i za głosem Dżi Pi Esa, skręciłem na kierunek Wyczerpy/ Centrum - potem przez owe centrum - przy sklepie NETTO w lewo w ul. Bór dostałem się z powrotem na DK1.
Czy coś czasu zyskałem czy też nie, nie wiem. Ale na wysokości Auchan'a dogoniłem auto na rej. z Freiburga, co mnie wyprzedzało za Tuszynem....
co do wczorajszego info dot. VITO - małe sprostowane poprawna rej: WY0440G...
co do info na temat ruchu na tym odcinku, to się muszę zastanowić jak ten odcinek w next tygodniu omijać.
Jutro kierunek na Ostrów Wlkp. i zastanawiam się czy jechać DK11 czy A4 na Wrocek i potem obwodnicą kier. Ostrów. Wg info na stronie GDDKiA DK11 jest 'ustrojona' remontami... ech.Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V
Komentarz
-
-
rafiki, SS obydwie drogi w sumie znam.
Rano postawiłem na "czas" A4+S8+DK25: Wyjazd 8.15 - "buła" na bramkach przed Wrockiem na ok. 7 minut - 'gazowanie' w Międzyborzu ok. 10 min - Ostrów: 11.35 dystans ca. 300km na DK 25 trzy małe 'wahadła'
Powrót: Ostrów: 14.35 - DK11 - K-ce 18.20 - dystans ok. 200km - w tym na DK11 pomiędzy Kokotkiem a Tworogiem na odcinki ok. 5 km trzy długie wahadła i w plecy prawie kwadrans (https://www.google.pl/maps/@50.56692...3116,13z?hl=pl )
r2r - dzięki za podpowiedź i chyba będę musiał tak zrobić i to w obydwu kierunkach, całe szczęście, że jutro kierunek Wieluń: DK1 - Łysiec, Rększowice, Blachownia, Wręczyca W., Panki, Krzepice, itd....Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Komentarz
-
-
...a dodam, że na A4 140km/h nie przekraczałem.
Jak teraz wejdziesz na jakieś mapy np. Targeo czy Googla i sprawdzisz odcinek K-ce - Ostrów to aktualny czas będzie zbliżony.
w marcu jechałem z K-ce do Świnoujścia via DE - Berlin i do Świnoujścia wjeżdżałem od strony DE - sumując: nakręciłem jakieś 100 km więcej niż przez PL -A4+ S3 a czas z dwoma postojami miałem 7,30 i nie musiałem czekać na prom...Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Komentarz
-
-
jechałem dziś na Wieluń przedstawioną wczoraj trasą i jak się okazało w Krzepicach (tzw. centrum) zabrakło asfaltu, po prostu drogowcy zfrezowali tyle ile można i widać, ze już szykują się pod nową nawierzchnię.
Dodam, ze jadąc tamtędy w ud. wtorek nic nie zapowiadało na tak drastyczne zmiany.
Teraz zastanawiam, co jaką opcję wymyślić na powrót do K-ce by korek, wahadło w Krzepicach ominąć...
... przy okazji jestem trochę zatrapiony, bo pod koniec dnia coś w prawym przednim kole zaczęło mi niefajnie hałasować, tak jakby coś metalowego się poluzowało i przy ostrym skręcaniu głownie w lewo ocierało o asfalt. Koło ściągałem, pod auto patrzyłem i mówiąc ogólnie to czysto - nic jutro rano kierunek mechanik....Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Komentarz
-
-
rafiki, no to widać tak się przymierzali, że w końcu trafili
Jak wlatujesz od Panek vis-a-vis kościoła to tak jest chyba właśnie środek tego pogmatwanego zwężenia.
Początek czy też koniec wahadła jest w kierunku Rudnik na wysokości łuku z restauracją, powyżej tego jest asfalt nieźle zfrezowany..
..jak wjeżdżałem na ten zwężony to miałem szczęście, ze był akurat otwarty kierunek na RudnikiByła Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Komentarz
-
-
Adam-Ski, na Wieluń to akurat droga była jeszcze całkiem całkiem. Ale ul. Sienkiewicza (ta, którą dojeżdżasz do rynku od Częstochowy) to się o remont prosiła od dobrych 10 lat :lol: zanim obwodnicę zrobili to ją TIRy zniszczyły. Restaurację znam bardzo dobrze, bo należy do mojej ciotki (kiedyś mieli jeszcze LPG, ale chyba nierentowny był 1 dystrybutor), a i okolica jest mi znana, bo to rodzinne strony mego ojca i często tam bywam :szeroki_usmiech ale EOT
Komentarz
-
-
damian1975, to w trosce o bezpieczeństwo kierowców. Pamiętasz co nad autostradami w Cro jest napisane :wink: A w takim korku zawsze mach chwilę odpoczynku od kierowania
[ Dodano: Wto 26 Sie, 14 18:42 ]
witam ponownie. Dzisiaj jest masakra na DK-1 kierunek na Śląsk. Przejeżdżałem "górą" korytarzem północnym i nie widać końca... Kto może niech ucieka wcześniej.
Kierunek na Warszawę niestety nie rozpoznałem.
[ Dodano: Wto 26 Sie, 14 18:55 ]
Aha ta sytuacja jest związana ze zwężką. W obu kierunkach jest po jednym pasie. Taki stan ma być do końca sierpnia Podobno korek jest aż do zjazdu na Wierzchowisko :shock: (na pewno ponad 5km)
Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Kolejne zmiany w organizacji ruchu: http://mzd.czest.pl/utrudnienia-w-ru...w-czestochowie
Od dnia 01.09.2014 (od godz. 7.00)- W związku z przebudową skrzyżowania ruch na al. Wojska Polskiego w rejonie budowanego węzła przestanie być dwukierunkowy na jezdni zachodniej. Przywrócony zostanie ruch jezdnią wschodnią. Ruch w rejonie budowanego węzła będzie odbywał się dwoma pasami w każdym kierunku.
- Dojazd do ul. Drogowców będzie możliwy przez nowo wybudowany most. Możliwy również będzie zjazd z DK-1 (z jezdni wschodniej na drogę zbiorczą) oraz wjazd na DK-1 ( z drogi zbiorczej na zasadzie włączenia bezkolizyjnego).
- Połączenie DK-1 z al. Jana Pawła II (DK-46) ograniczone będzie do relacji prawoskrętnych.
Komentarz
- W związku z przebudową skrzyżowania ruch na al. Wojska Polskiego w rejonie budowanego węzła przestanie być dwukierunkowy na jezdni zachodniej. Przywrócony zostanie ruch jezdnią wschodnią. Ruch w rejonie budowanego węzła będzie odbywał się dwoma pasami w każdym kierunku.
-
ja jechałem w czwartek i byłem mile zaskoczony praktycznie nie zauważyłem tych remontów przejazd w obie strony był w normalnym tempie bez żadnych zatwardzeń
Mariusz
Spoty Tarnowskie
Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy
Komentarz
-
Komentarz